Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σταϊκούρας: Άκυρη και υποκριτική η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό
[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Άκυρη και υποκριτική η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Άκυρη και υποκριτική η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό

Με Λυσία ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εναντίον του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Ο κ. Σταϊκούρας κατά του οποίου στρέφεται προσωπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του με Λυσία λέγοντας “δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο που ετοίμασε αυτή εδώ την δίκη. Γιατί, ενώ πρωτύτερα δεν είχα αφορμή, με βάση την οποία να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα δα εξαιτίας του έχω πάρει”.
Και συνέχισε χαρακτηρίζοντας πρόταση δυσπιστίας η οποία θα ολοκληρωθεί κοινοβουλευτικά με ονομαστική ψηφοφορία μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, “άκυρη άστοχη και υποκριτική”.

Όπως είπε, είναι άκαιρη γιατί κατατέθηκε την ίδια χρονική στιγμή που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μια πολύπλευρη μάχη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την υγειονομική κρίση, και τις τουρκικές προκλήσεις. Την ίδια στιγμή που ολοκληρωνόταν η ιστορική για τη Δημοκρατία δίκη, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
“Πρόκειται για μια αδιέξοδη, μικροπολιτική τακτική. Απόδειξη η χθεσινή ομιλία στην Βουλή. Δεν ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ούτε κατέθεσαν αίτηση αντισυνταγματικότητας. Λίγο αργότερα σύρθηκαν πίσω από το Μερα25″.
νέου πτωχευτικού πλαισίου .

“Πετάξατε το γάντι στην κοινωνία και εμείς το σηκώσαμε”, είχε πει νωρίτερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου

Αποσπάσματα από την ομιλία Σταϊκούρα

«Ο Λυσίας, στο Προοίμιο του λόγου του «Υπέρ του Αδυνάτου», έγραψε:
«Κύριοι βουλευτές, δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο, επειδή μου ετοίμασε αυτή εδώ τη δίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!