Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στα σκαριά πλατφόρμα για γραφειοκρατικά θέματα μεγάλων επενδύσεων
[Κέρδος]: Στα σκαριά πλατφόρμα για γραφειοκρατικά θέματα μεγάλων επενδύσεων

[Κέρδος]: Στα σκαριά πλατφόρμα για γραφειοκρατικά θέματα μεγάλων επενδύσεων

Ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα καταχωρίζονται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και μέσω αυτής θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με στόχο οι επενδυτές να αντιμετωπίζουν λιγότερη γραφειοκρατία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών-Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ) ότι προέκυψε από τη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση – λογιστές και επιχειρήσεις» στο κανάλι της ένωσης ( Youtube ΠΑΕΛΟ ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση ήταν τα εξής:

- Ξεκινά η εφαρμογή έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και επομένως καταργείται η υποχρεωτική επίσκεψη στα μητρώα των εφοριών.

- Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεση του ΓΕΜΗ με τα μητρώα των εφοριών και του ΕΦΚΑ, και επομένως δεν θα απαιτείται μετά από κάθε μεταβολή στο ΓΕΜΗ (τροποποίηση καταστατικού, εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλαγή διαχειριστή κ.λπ.) η επίσκεψη σε Δ.Ο.Υ και ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια εξοικονομούνται πολύτιμες εργατοώρες για τους λογιστές.

- Δρομολογείται η ηλεκτρονική υπογραφή των λογιστών-φοροτεχνικών σε συνάρτηση με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τους και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια.

- Με την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου η ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων θα είναι άμεση.

- Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και από αυτήν θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται, με στόχο οι επενδύσεις να γίνουν περισσότερο φιλικές (ως προς το θέμα της γραφειοκρατίας ) στους επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!