Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Societe Generale: Η Fitch Ratings θα περιμένει
[Κέρδος]: Societe Generale: Η Fitch Ratings θα περιμένει

[Κέρδος]: Societe Generale: Η Fitch Ratings θα περιμένει

Δεν προβλέπει κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση ή τις προοπτικές της χώρας η Societe Generale από τη Fitch Ratings από το review της ελληνικής οικονομίας.

Η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι η Fitch θα περιμένει να δει πρώτα πόσο αποτελεσματικά θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στο rating ή τις προοπτικές της οικονομίας.

Η Societe Generale επισημαίνει ότι η S&P είχε αναβαθμίσει την ελληνική αξιολόγηση τον Απρίλιο εν μέσω Covid-19 σε BB/Positive από το BB-/Stable εξαιτίας της βελτίωσης στις οικονομικές και τις δημοσιονομικές επιδόσεις, καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού υποχωρούν αλλά και την αναμενόμενη περαιτέρω πρόοδο στις πολιτικές της κυβέρνησης και στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Η Societe Generale βλέπει ότι το «κλειδί» για την αξιολόγηση θα είναι η χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι βασικές προκλήσεις αναμένεται να είναι 1) τα υψηλά επίπεδα του χρέους, 2) οι υψηλοί δείκτες κόκκινων δανείων και 3) οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας. Από την άλλη, οι ευρωπαϊκοί πόροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και θα φέρουν επενδύσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, καθώς η Ελλάδα θα λάβει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ το 2021 και συνολικά 17,8 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια το διάστημα 2021-2026.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!