Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κ. Σκρέκας: Στον επόμενο εκκαθαριστικό θα φανεί η επιδότηση στο ρεύμα- Παραδείγματα
[Κέρδος]: Κ. Σκρέκας: Στον επόμενο εκκαθαριστικό θα φανεί η επιδότηση στο ρεύμα- Παραδείγματα

[Κέρδος]: Κ. Σκρέκας: Στον επόμενο εκκαθαριστικό θα φανεί η επιδότηση στο ρεύμα- Παραδείγματα

Διευκρινήσεις με παραδείγματα έδωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την επιδότηση στο ρεύμα, η οποία, όπως είπε θα ισχύσει από τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου, ενώ επεσήμανε ότι η κρατική στήριξη αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου από τον οποίο προμηθεύονται ενέργεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, είπε πως «Ο καταναλωτής δε θα δει την επιδότηση μέχρι 300 κιλοβατώρες, το Σεπτέμβριο, αλλά στον επόμενο εκκαθαριστικό, άρα η επιδότηση αφορά το τελευταίο τετράμηνο του 2021».

Σημείωσε ακόμη ότι η επιδότηση των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα εφαρμόζεται για την κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα (δηλαδή η επιδότηση είναι 9 ευρώ το μήνα), μέγεθος που καλύπτει πάνω από το 70% των καταναλωτών.

Σχετικά με τη μηνιαία κατανάλωση 400 κιλοβατώρων ο υπουργός παρουσίασε παραδείγματα τιμολόγησης από τη ΔΕΗ με επιπλέον έκπτωση ύψους 3 ευρώ, για κατανάλωση 500 κιλοβατώρων η επιπλέον έκπτωση ανεβαίνει στα 6 ευρώ και στις 600 κιλοβατώρες στα 9 ευρώ.

Στην πράξη, η επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΗ περιορίζεται στα 1 – 2 ευρώ το μήνα, ενώ χωρίς τα μέτρα που ελήφθησαν (κρατική επιδότηση και εκπτώσεις από τη ΔΕΗ) θα ξεπερνούσε τα 40 ευρώ. Η επιδότηση των 9 ευρώ θα εμφανίζεται σε διακριτό σημείο του λογαριασμού.

Ερωτηθείς για τους λοιπούς προμηθευτές, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως δεν υπάρχει εργαλείο εξαναγκασμού που θα υποχρέωνε οποιονδήποτε να πουλήσει σε τιμή που δεν τον συμφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!