Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σκρέκας: Με ΣΔΙΤ τα αρδευτικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης
[Κέρδος]: Σκρέκας: Με ΣΔΙΤ τα αρδευτικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης

[Κέρδος]: Σκρέκας: Με ΣΔΙΤ τα αρδευτικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τη μέθοδο ΣΔΙΤ θα υλοποιηθεί σειρά μεγάλων έργων αγροτικών υποδομών και αντιπλημμυρικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, ώστε το “νερό που λείπει από τους αγρότες και το οποίο πληρώνουν ακριβά σε ενέργεια προκειμένου για να το εξασφαλίσουν, να μην «πνίγει» τις καλλιέργειες τους, όπως συμβαίνει κατά περιόδους, λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σημερινής του επίσκεψης στο Κιλκίς.

Ο κ. Σκρέκας, μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά και αυτοδιοικητικούς του νομού Κιλκίς, επισκέφτηκαν το πρωί αγροτικά έργα υποδομών σε Γουμένισσα, Πολύκαστρο, Λίμνη Αρτζάν –Αματόβου, Φράγμα Σελεμλή, Μουριές και Μεταξοχώρι.

“Το νερό που λείπει, είναι αυτό που μας «πνίγει» σε κάποιες άλλες περιόδους και αυτό πρέπει να αλλάξει” είπε ο υφυπουργός χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα τελευταία έργα υποδομών που έγιναν στον πρωτογενή τομέα και χρησιμοποιούνται ακόμη, κατασκευάστηκαν πριν 40, 50 και 60 χρόνια. «Άρα ότι χρήμα δοθεί για αγροτικές υποδομές, είναι κονδύλια που πιάνουνε τόπο και θα στηρίξουν και τις επόμενες γενιές των γεωργών και των κτηνοτρόφων να είναι ανταγωνιστικοί στο διεθνές περιβάλλον και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ολοένα και εντείνονται”, τόνισε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!