Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σκυλακάκης: Τα μέτρα στήριξης θα γίνονται όλο και πιο στοχευμένα
[Κέρδος]: Σκυλακάκης: Τα μέτρα στήριξης θα γίνονται όλο και πιο στοχευμένα

[Κέρδος]: Σκυλακάκης: Τα μέτρα στήριξης θα γίνονται όλο και πιο στοχευμένα

Ο προϋπολογισμός έχει δεχθεί πλήγμα από το παρατεταμένο λοκντάουν τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Είναι σαφές ότι έχουμε υποστεί πλήγμα από το παρατεταμένο λοκντάουν Δεκεμβρίου – πρώτων ημερών Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά την πορεία του προϋπολογισμού. Η εικόνα μου από το λιανεμπόριο είναι ότι συνεχίζει και δουλεύει και έχει προσαρμοστεί στο click away σε σημαντικό βαθμό, εργαλείο που και το ίδιο έχει αγκαλιάσει. Προφανώς όλα αυτά είναι συνάρτηση επιδημιολόγων – κυβέρνησης», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Οι δημοσιονομικοί πόροι που έχουμε, είναι πια πεπερασμένοι. Το δημόσιο αντέχει να στηρίζει τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί, αλλά όσο περνάει ο χρόνος, θα πρέπει να το κάνει με όλο και πιο στοχευμένα μέτρα, για να μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς να περάσει κάποιο όριο στα δημόσια οικονομικά. Και σε κάθε περίπτωση, επειδή έχουμε μπροστά μας και τα μέτρα της ανάκαμψης γιατί δεν τελειώνει η υπόθεση τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο ή αρχές Μαΐου, θα πρέπει να μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε και την έξοδο και την ανάκαμψη κι αυτός είναι αρκετά μεγάλος φάκελος, που πρέπει να διαχειριστούμε με σωφροσύνη. Κάτι που δίνουμε σήμερα, δεν θα μπορούμε να το δώσουμε αύριο», επισήμανε.

Για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συζήτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!