Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σκυλακάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση για το Ταμείο Ανάκαμψης
[Κέρδος]: Σκυλακάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

[Κέρδος]: Σκυλακάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Πρέπει να ανακάμψει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιούργησε η κρίση της περασμένης δεκαετίας, τόνισε μιλώντας στον Economist ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια «επανάσταση», για να μπορέσει να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, 5,5 χρόνια, ενώ το ΕΣΠΑ μια δεκαετία. Ο λόγος είναι ο πολύς χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία γύρω από ένα έργο.

Τέτοια μεγάλα ποσά, τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να έρθει ξανά στο ορατό μέλλον, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα αξιοποιήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε παράλληλα όσο περισσότερα χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε. «Θα πετύχουμε, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο επικεφαλής του EwG Tuomas Saarenheimo μίλησε για τον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι μπήκε στην παρούσα κρίση πολύ πιο ισχυρός χάρη στη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει αισιοδοξία στις αγορές μετοχών και ομολόγων, τόνισε. Οι εθνικές κυβερνήσεις αντέδρασαν γρήγορα για να στηρίξουν τις οικονομίες, η ΕΚΤ υιοθέτησε ισχυρά μέτρα, ενώ και η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε το πακέτο των 750 δισ. ευρώ.

Τα κρατικά χρέη θα αυξηθούν σημαντικά, δεν μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό αλλά τα χρήματα που θα ξοδέψουμε τώρα πρέπει να διατεθούν στη σωστή κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!