Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Νέες προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων
[Κέρδος]: ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Νέες προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων

[Κέρδος]: ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Νέες προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων

Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Βάσει των προηγούμενων προθεσμιών, από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούσαν να υποβάλλουν σχετική δήλωση οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό για τον Σεπτέμβριο (Α’ Φάση).

Οι προθεσμίες είναι οι εξής:

Α. Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

1. Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021 – Α’ φάση

Σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν κατέστη δυνατή η υποβολή δήλωσης ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021.

Η ανωτέρω επαναληπτική διαδικασία είναι δυνατή, μόνο εφόσον, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία του άρθρου 7 της αριθμ. οικ. 23103/478/13/6/2020 ΚΥΑ (Β’ 2274), γνωστοποιήθηκε η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου.

Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω δυνατότητα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» εντός της κάτωθι προθεσμίας:

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων & ορθών επαναλήψεων: 21/9/2021-24/9/2021

2. Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021 – Β’ φάση Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εντός της κάτωθι προθεσμίας και, ειδικότερα:

για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ,
για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων & ορθών επαναλήψεων: από 27/9/2021-30/9/2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!