Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο
[Κέρδος]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο

[Κέρδος]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο

Εστίαση και τουρισμός αναμένεται να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ της επιδότησης πάγιων δαπανών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του με την έκδοση της σχετικής απόφασης το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έως το τέλος του μήνα αναμένεται τα πιστωτικά σημειώματα να έχουν αναρτηθεί στις θυρίδες των πληγέντων σε Taxisnet και ΕΦΚΑ για τον συμψηφισμό των επιδοτήσεων με φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Με τα χρήματα τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους θα μπορούν να πληρωθούν πάσης φύσεως φόροι και εισφορές έως το τέλος του έτους, αλλά τα ποσά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο πέραν του συμψηφισμού. Δεν πρόκειται δηλαδή κανένας να πάρει λεφτά στο χέρι, αλλά μόνο ανάσα ρευστότητας μέσω των πιστωτικών συμψηφισμού.

Οι αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν για επιδότηση πάγιων δαπανών ξεπέρασαν τις 74.000 αλλά περισσότερες από τις μισές δεν πέρασαν τις «εξετάσεις». Βασικότεροι λόγοι απόρριψης, η πτώση τζίρου μικρότερη του 30% πέρυσι, η δήλωση κερδών και όχι ζημιών αλλά και η κάλυψη των πάγιων δαπανών τους από ενισχύσεις τις οποίες είχαν ήδη λάβει. Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις «επιτήδειων» οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα των πληττόμενων από την πανδημία, άρα δικαιούχων ενισχύσεων, αλλά υπέβαλαν αιτήσεις ενδεχομένως με το σκεπτικό «αν περάσει, πέρασε…».

Μετά το φιλτράρισμα των αιτήσεων και την απόρριψη των μη δικαιούχων, έχει προκύψει μια λίστα στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις εστίασης και 3.500 ξενοδοχεία-καταλύματα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, των μεταφορών, κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!