Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σδούκου: Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ενεργειακά «πράσινων» ξενοδοχείων
[Κέρδος]: Σδούκου: Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ενεργειακά «πράσινων» ξενοδοχείων

[Κέρδος]: Σδούκου: Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ενεργειακά «πράσινων» ξενοδοχείων

Την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς πιο «πράσινων» και λιγότερο ενεργοβόρων ξενοδοχείων, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την ημερίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ξενοδοχείου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης των ξενοδοχειακών υποδομών της χώρας.

Όπως είπε η Γενική Γραμματέας, «χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ξενοδοχειακών υποδομών που θα μπορούν να προσφέρουν σύγχρονες λύσεις χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων, αποβλήτων, αλλά και μετακινήσεων για να επιτύχουμε τη λεγόμενη ενεργειακή μετάβαση», τονίζοντας ότι πρόκειται για την πιο φιλόδοξη και εμπροσθοβαρή πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί ώστε η Ευρώπη να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος ως το 2050.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις του εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0», στο οποίο θα κατευθυνθούν 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, και, όπως επισήμανε: «Φυσικά επιλέξιμες είναι και όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες. Με την εν λόγω δράση αναμένεται να αναβαθμισθούν ενεργειακά περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 30%».

Όπως εξήγησε η κυρία Σδούκου, η δράση περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα. Το πρώτο αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας για μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και το δεύτερο, στην προμήθεια και εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!