Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Reuters: Η Ελλάδα χαμηλώνει τον πήχυ των ιδιωτικοποιήσεων
[Κέρδος]: Reuters: Η Ελλάδα χαμηλώνει τον πήχυ των ιδιωτικοποιήσεων

[Κέρδος]: Reuters: Η Ελλάδα χαμηλώνει τον πήχυ των ιδιωτικοποιήσεων

Η πανδημία του κορωνοϊού βάζει «φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, με την Αθήνα να προσβλέπει στην άντληση πολύ λιγότερων εσόδων φέτος από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες. Η κρίση έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να «παγώσει» προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να αποφύγει χαμηλές προσφορές.
Για φέτος, η Αθήνα αναμένει έσοδα από ιδιωτικοποίησεις μεταξύ 350 και 400 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ποσό κατά πολύ χαμηλότερο του αρχικού στόχου για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικές για την Ελλάδα, καθώς καταβάλλει προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη μείωση του δημοσίου χρέους -του υψηλότερου μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Τα ήδη καθυστερημένα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Πέραν τούτου όμως, η Αθήνα έχει αποφασίσει να μεταθέσει για αργότερα τους διαγωνισμούς για τρία projects, ώστε να αποφύγει χαμηλότερη αποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές και της παγκόσμιας επιβράδυνσης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα ήλπιζε να εξασφαλίσει δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 30% του ΔΑΑ, τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΠΑ Υποδομών και πλειοψηφικού μεριδίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!