Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ψάλτης: Η Alpha Bank μεγαλύτερος εταίρος στον «Ηρακλή»
[Κέρδος]: Ψάλτης: Η Alpha Bank μεγαλύτερος εταίρος στον «Ηρακλή»

[Κέρδος]: Ψάλτης: Η Alpha Bank μεγαλύτερος εταίρος στον «Ηρακλή»

Στην πορεία της Alpha Bank προς ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον -με άξονες την οριστική αντιμετώπιση των NPEs και τον ψηφιακό μετασχηματισμό- καθώς και στη σταθερή δέσμευση του Ομίλου για ενεργό στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο CEO της Αlpha Βank Βασίλειος Ε. Ψάλτης, κατά τη διάρκεια σημερινής συζήτησης, στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum.

Στη συζήτηση, με θέμα «Χρηματοδοτώντας την Ισχυρή και Βιώσιμη Ανάπτυξη», συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η Αlpha Βank βρίσκεται στην τελική ευθεία του Project Galaxy, «ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου εγχειρήματος που αποτελείται από τρεις επάλληλες συναλλαγές, μέσω των οποίων δημιουργούμε μία νέα τράπεζα που αφήνει πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος, ώστε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να στηρίξουμε ενεργά το αύριο της ελληνικής οικονομίας», τόνισε o κ. Ψάλτης.

Τα τρία σκέλη της σύνθετης συναλλαγής Galaxy

Ο CEO της Αlpha Βank υπενθύμισε ότι το πρώτο σκέλος της συναλλαγής αφορά στη μεγαλύτερη τιτλοποίηση NPEs στην Ελλάδα, ύψους ευρώ 10,8 δισ. και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται προς τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ το ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και όλες οι μέχρι σήμερα εξελίξεις «επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασής μας», όπως επεσήμανε, για επανεκκίνηση των διαδικασιών του Project Galaxy αμέσως μετά το lockdown, με στόχο την υπογραφή της συναλλαγής εντός του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!