Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Οι προβλέψεις του πρ. του ΣΕΒΕ για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε βάθος 5 χρόνων
[Κέρδος]: Οι προβλέψεις του πρ. του ΣΕΒΕ για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε βάθος 5 χρόνων

[Κέρδος]: Οι προβλέψεις του πρ. του ΣΕΒΕ για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε βάθος 5 χρόνων

Την πεποίθηση ότι το 2020 θα είναι τελικά καλή χρονιά για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων εκφράζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), δρ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Παράλληλα διατυπώνει την εκτίμηση ότι στην απευκταία περίπτωση νέων lockdown διεθνώς, στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν πλέον την ετοιμότητα και την εμπειρία ν’ αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Ερωτηθείς αν εκτιμά πως το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκίας έχει με κάποιο τρόπο επηρεαστεί, λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ο δρ Κωνσταντόπουλος απαντά ότι, φέτος, με σημαντικές εξελίξεις να διαδραματίζονται στις σχέσεις των δύο χωρών, οι μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές μειώθηκαν (κατά 23,6% οι εξαγωγές και κατά 24,5% οι εισαγωγές).

Πρόεδρος ΣΕΒΕ: Μία τελείως διαφορετική Ελλαδα σε 5 χρόνια

Όσον αφορά το τι πρέπει να πράξει η χώρα το 2021 στο επίπεδο της ενίσχυσης της οικονομίας μέσω των εξαγωγών, σημειώνει ότι αν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ αξιοποιηθούν σωστά, «τότε θα μιλάμε για μια τελείως διαφορετική Ελλάδα σε πέντε χρόνια. Αν, αντίθετα οι πόροι πάνε στις εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών και σε μη αναπτυξιακές δράσεις, σε πέντε χρόνια θα είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν. Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να γίνει μια ανοιχτή, σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία».
Σύμφωνα με τον δρ. Κωνσταντόπουλο, τους τελευταίους μήνες, στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, οι Έλληνες εξαγωγείς πέρασαν επιτυχώς ένα δύσκολο τεστ, με αποτέλεσμα το ελληνικό brand να γίνεται διεθνώς πιο αναγνωρίσιμο και πιο έγκυρο, κάτι που μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί προς όφελος του «made in Greece». «Η κεφαλαιοποίηση απαιτεί χρόνο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει, και αυτό θα γίνει με περισσότερες εξαγωγές στις χώρες που ήδη εξάγουμε, αλλά και σε νέες αγορές, με καινούργιες συνεργασίες, με υψηλότερες τιμές για τα ελληνικά προϊόντα, με περισσότερη εμπιστοσύνη και με καλύτερους όρους για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες μας» εκτιμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!