Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τι προβλέπει η τροπολογία για έκδοση συντάξεων από λογιστές-δικηγόρους
[Κέρδος]: Τι προβλέπει η τροπολογία για έκδοση συντάξεων από λογιστές-δικηγόρους

[Κέρδος]: Τι προβλέπει η τροπολογία για έκδοση συντάξεων από λογιστές-δικηγόρους

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει η διάταξη για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, θα κατατεθεί προς ψήφιση εντός της εβδομάδας.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αμοιβή των ιδιωτών θα καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, η σχετική διάταξη προβλέπει ότι τα χρήματα θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Βέβαια, το ύψος τους δεν καθορίζεται στην εν λόγω διάταξη. Το θέμα παραπέμπεται στην έκδοση υπουργικής απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Πρόκειται άλλωστε για «δύσκολο» θέμα, καθώς όπως φαίνεται και από την απόφαση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ΦΕΚ, οι συνταξιούχοι που καλούνται να συμμετάσχουν στο δύσκολο στοίχημα της επίσπευσης της διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων θα λάβουν 11,6 ευρώ τον φάκελο, ήτοι 700 ευρώ για τη διεκπεραίωση 60 φακέλων. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει και μια διαβάθμιση του κόστους, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας των υποθέσεων. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν μάλιστα ότι το γεγονός πως δεν μπορεί η αμοιβή των ιδιωτών να είναι πολύ υψηλή, δικαιολογεί εν μέρει το ότι το υπουργείο Εργασίας επέλεξε τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ιδιώτες να είναι «καθαρά», χωρίς την επιβάρυνση εισφορών και φόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!