Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Profile: Ρεκόρ πωλήσεων και διπλασιασμός κερδοφορίας στο εξάμηνο
[Κέρδος]: Profile: Ρεκόρ πωλήσεων και διπλασιασμός κερδοφορίας στο εξάμηνο

[Κέρδος]: Profile: Ρεκόρ πωλήσεων και διπλασιασμός κερδοφορίας στο εξάμηνο

H Profile Software, ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2021, στα οποία παρουσιάζει, άνοδο των πωλήσεων κατά 17%, και διπλασιασμό της κερδοφορίας.

Παρά την γενικότερη κατάσταση λόγω της πανδημίας, ο όμιλος ProfileΠΡΟΦ -3,92% συνέχισε στο α’ εξάμηνο την επέκταση του, εντός και εκτός συνόρων, παρουσιάζοντας σημαντικές αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του ομίλου, αλλά και στην ενίσχυση των πωλήσεων εξωτερικού, οι οποίες ανέρχονται στο 70% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Πιο αναλυτικά, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 8,04 εκατ. έναντι € 6,84 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, λόγω της ανάληψης νέων έργων, της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία, καθώς και της επιτυχημένης εξαγοράς της Centevo, κορυφαίας εταιρείας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε € 2,4 εκατ. έναντι € 1,87 εκατ. το 2020 ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 30%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 173% σε € 1,17 εκατ. από €428 χιλ., το α’ εξάμηνο του 2020, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διπλασιαστήκαν σε € 751 χιλ. από €383 χιλ.

Σημειώνεται δε, ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε € 2,51 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021 από € 1,87 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!