Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τι πρέπει να ξέρουν εργαζόμενοι και άνεργοι για τα μέτρα στήριξης
[Κέρδος]: Τι πρέπει να ξέρουν εργαζόμενοι και άνεργοι για τα μέτρα στήριξης

[Κέρδος]: Τι πρέπει να ξέρουν εργαζόμενοι και άνεργοι για τα μέτρα στήριξης

Με ένα μείγμα ενισχυμένων μέτρων, με αιχμή την αύξηση της ειδικής επιδότησης στους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εντός του Νοεμβρίου στα 800 ευρώ, επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και άνεργους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid-19.

Το συνολικό κόστος των προωθούμενων μέτρων, με βάση την εξειδίκευση στην οποία προχώρησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του γενικευμένου lockdown από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εκτιμάται σε πάνω από 1,25 δισ. από τα 3,3 δισ. ευρώ του συνολικού νέου αυτού πακέτου ενίσχυσης.

Αναλυτικά, τα μέτρα που θα ισχύσουν εντός του Νοεμβρίου είναι:

- Προσωρινή αναστολή συμβάσεων σε εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή. Το δημόσιο καλύπτει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αναλογικά, και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 675 εκατ. ευρώ μόνο για το Νοέμβριο, ενώ προστίθενται επιπλέον 215 εκατ. ευρώ, καθώς η ειδική αποζημίωση αυξάνεται από 534 σε 800 ευρώ.

Τα συναρμόδια υπουργεία μάλιστα, βλέποντας χθες, λίγο πριν αλλά και μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αυξημένη κινητικότητα προσλήψεων, στο σύστημα Εργάνη, έθεσαν ως προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος, ο εργαζόμενος να έχει προσληφθεί έως τις 4 Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!