Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πράσινο φως για τα 748 εκατ. ευρώ άναψε το Eurogroup
[Κέρδος]: Πράσινο φως για τα 748 εκατ. ευρώ άναψε το Eurogroup

[Κέρδος]: Πράσινο φως για τα 748 εκατ. ευρώ άναψε το Eurogroup

Πράσινο φως στην εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, «άναψε» την Πέμπτη το Eurogroup μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δέκατης αξιολόγησης.

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, διαπίστωσε πως η Ελλάδα συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις παρά τις προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας και παραπέμπει τώρα στην έγκριση της εκταμίευσης από τον ESM.

Το Eurogroup δίνει ραντεβού το Σεπτέμβρη για την 11η αξιολόγηση.

To ανακοινωθέν
Το Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, στη βάση της δέκατης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας η οποία δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου.

Μετά από μια απότομη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2020, οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν δείχνουν σημαντική οικονομική ανάκαμψη για την Ελλάδα το 2021 και 2022. Τα έγκαιρα, στοχευμένα και προσωρινής στήριξης μέτρα τα οποία έλαβαν οι ελληνικές αρχές περιόρισαν τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι προσπάθειες των αρχών στηρίχτηκαν από τα νέα εργαλεία της Ε.Ε. τα οποία έχουν σαν στόχο να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη. Τα μέτρα προστασίας της απασχόλησης τα οποία έλαβε η Ελλάδα στηρίζονται από την Ε.Ε., συγκεκριμένα από το νέο εργαλείο της Στήριξης για τον Μετριασμό του Ρίσκου της Ανεργίας σε Έκτακτη Κατάσταση (SURE) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!