Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πού ποντάρουν όσοι βλέπουν ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο
[Κέρδος]: Πού ποντάρουν όσοι βλέπουν ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

[Κέρδος]: Πού ποντάρουν όσοι βλέπουν ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

H εικόνα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς το τελευταίο τρίμηνο, ήταν μάλλον αποκαρδιωτική. Αν και δεν έλειπαν οι… συγκινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές, η γενική εικόνα έδειχνε ουσιαστική απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος. Οι εξηγήσεις πολλές και άκρως εύλογες, όμως η αντίθεση με τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές ήταν έντονη.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι το Χ.Α. μπορεί να αποκτήσει ανοδική τάση. Βασικά τους επιχειρήματα το γεγονός ότι τα χειρότερα όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι πίσω μας, ότι υπάρχει ισχυρό πλαίσιο στήριξης από την Ε.Ε. (τόσο στην οικονομία όσο και στα γεωπολιτικά), ότι σταδιακά αυξάνεται η ορατότητα για το 2021, ότι οι εισηγμένες εταιρείες σε γενικές γραμμές έχουν αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στη δύσκολη περίοδο.

Ασφαλώς, είναι πολύ νωρίς και πολλά τα ανοιχτά μέτωπα για να δούμε κάποια θεαματική μεταστροφή στο Χρηματιστήριο, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει ότι καταγράφονται, έστω και μικρά, βήματα προόδου.

Παρότι η ελληνική αγορά μετοχών παραμένει επί της ουσίας σταθερά γύρω από τη ζώνη των 630-650 μονάδων, η τάση αύξησης στους όγκους συναλλαγών είναι μια πρώτη ένδειξη, μετά τη θερινή ραστώνη, ότι κάτι προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πτώση που ακολούθησε από την εμφάνιση της πανδημίας, οι τιμές των εγχώριων μετοχών δεν μπόρεσαν ποτέ να συγχρονιστούν με:

  1. τη μεγάλη ανοδική κίνηση στις αγορές μετοχών και των δύο πλευρών του Ατλαντικού,
  2. την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας από τη χώρα σε σχέση με άλλες χώρες,
  3. τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων, που είθισται να βοηθούν την πορεία των μετοχών παραδοσιακά, και
  4. την πολύ υψηλή διαθεσιμότητα πόρων για την εγχώρια οικονομία από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα επόμενα έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!