Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα
[Κέρδος]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

[Κέρδος]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

Οσον αφορά στις τιμές ενοικίασης ακινήτων, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η RE/MAX Ελλάς, από το σύνολο των στοιχείων που έχει καταγράψει το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας, με 70 γραφεία και περσσότερους από 900 συμβούλους ακίνητης περιουσίας, προκύπτει για την τρέχουσα περίοδο μία σταθεροποίηση με αυξητικές τάσεις που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 5,8%, με μικρές διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Το γεγονός αυτό εξηγείται σε ορισμένες περιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση σε αντιπαραβολή με την περιορισμένη διαθεσιμότητα ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, καθώς η προσδοκία ότι θα υπάρξουν περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα λόγω της σταδιακής υποχώρησης του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν έχει ακόμα επαληθευτεί στην ελληνική αγορά, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεπηρέαστη την πορεία των τιμών.

Από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το σύνολο του δικτύου της RE/MAX στην Ελλάδα προσδιορίστηκαν τόσο οι τιμές ενοικίασης ανά περιοχή (σε ευρώ ανά τ.μ.) όσο και το προφίλ του ζητούμενου ακινήτου και η τάση της ζήτησης.

Τι ακίνητα αναζητούν οι ενοικιαστές

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές προτιμούν ταμικρά διαμερίσματα 1-2 υπνοδωματίων, ηλικίας έως 20 ετών ή και παλαιότερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ανακαινισμένα βρίσκονται στις πρώτες επιλογές.

Στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές γύρω από αυτό, προτιμώνται διαμερίσματα 1-2 δωματίων, ανακαινισμένα και ανεξαρτήτου παλαιότητας, εμβαδού 50-100 τ.μ., για όλες τις χρήσεις, με ενοίκιο που κυμαίνεται από 300 έως 600 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!