Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πόσες πτήσεις θα προσγειωθούν αύριο στα περιφερειακά αεροδρόμια
[Κέρδος]: Πόσες πτήσεις θα προσγειωθούν αύριο στα περιφερειακά αεροδρόμια

[Κέρδος]: Πόσες πτήσεις θα προσγειωθούν αύριο στα περιφερειακά αεροδρόμια

Με το 1/5 των πτήσεων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και με τρίμηνη καθυστέρηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ξεκινά επίσημα την 1η Ιουλίου η -άγνωστο ακόμα πόσο συρρικνωμένη χρονικά- καλοκαιρινή τουριστική περίοδος.

Η πρεμιέρα του τουρισμού, ωστόσο, συνδυάζεται με τον προβληματισμό παραγόντων και επιχειρηματιών του χώρου για την πληρότητα των πτήσεων, τα πολλά κλειστά ξενοδοχεία, αλλά και τη λειτουργικότητα όσον αφορά τις νέες διαδικασίες εισόδου με το barcode που θα πρέπει να έχουν στο κινητό τους οι ταξιδιώτες και το smart testing επιβατών για Covid-19 με τη χρήση αλγορίθμου.

Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες του τουρισμού επισημαίνουν με έμφαση το γεγονός πως μιάμιση μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου, δεν είχαν εκδοθεί οι Notam για τις χώρες από τις οποίες δεν θα επιτρέπονται οι πτήσεις προς Ελλάδα μέχρι νεωτέρας (15 Ιουλίου). Καθυστέρηση η οποία δημιουργεί αναρίθμητα πρακτικά προβλήματα, όπως επισήμαναν στο Euro2day.gr ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες της Κρήτης που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά το παράδειγμα του τουρ οπερέιτορ Apollo της Σκανδιναβίας, ο οποίος είχε ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματός του για τα Χανιά από 4 Ιουλίου. Στην προχθεσινή επίσκεψή του στην περιοχή, ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες των Χανίων «να ξεχάσουν» τουρίστες από Βρετανία και Σουηδία μέχρι 15 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!