Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες
[Κέρδος]: Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες

[Κέρδος]: Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες

Με συνοπτικές και απλουστευμένες διαδικασίες, μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη» και μια αίτηση από τους εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν, θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα επιδότησης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για την ένταξη στην αγορά εργασίας 100.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» άμεσα, για 6 μήνες, και μάλιστα, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη μισθωτή απασχόληση και τις επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας της Covid-19 με νέα πιο δραστικά μέτρα, η σχετική διάταξη νόμου για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται ακόμη και εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα είναι απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες ενέργειες, απλή, με τις προσλήψεις να δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Βασική πρόνοια του προγράμματος θα είναι η διατήρηση του ίδιου αριθμού εργαζόμενων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε κάποιον από τους ΚΑΔ που αναγνωρίζει ως πληττόμενους το υπουργείο Οικονομικών ή έχει μειωθεί ο τζίρος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επιχορήγηση θα αυξάνεται κατά 200 ευρώ τον μήνα, στην περίπτωση που η πρόσληψη θα αφορά μακροχρόνια άνεργο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα ανέργων με την υψηλότερη ανεργία. Σύμφωνα με την υπό διαμόρφωση διάταξη, το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό έως τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!