Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πώς θα γυρίζει λεφτά στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ
[Κέρδος]: Πώς θα γυρίζει λεφτά στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ

[Κέρδος]: Πώς θα γυρίζει λεφτά στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ

Εάν ο ένας σύζυγος δικαιούται επιστροφή φόρου και ο άλλος έχει χρεωστικό εκκαθαριστικό, ο καθένας θα λάβει ό,τι του αναλογεί. Επιστροφή ο πρώτος, ραβασάκι για πληρωμή του φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, ο δεύτερος.

Για να φτάσουμε στην ώρα της επιστροφής φόρου, όμως, πρώτα οι μηχανισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα κάνουν συμψηφισμό με τυχόν φορολογικά χρέη, στη συνέχεια θα τσεκάρουν εάν υπάρχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για να γίνουν επίσης οι σχετικοί συμψηφισμοί και στο τέλος της διαδρομής, τα προς επιστροφή ποσά θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ ο φορολογούμενος.

Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή ξεκαθαρίζει το τοπίο των φετινών επιστροφών φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με την απόφαση:

Χρεωστικό υπόλοιπο που οφείλεται, βάσει αρχικής εμπρόθεσμης ή εκπρόθεσμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, συμψηφίζεται οίκοθεν με το τυχόν πιστωτικό ποσό που προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής.
Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου/μερών συμφώνου συμβίωσης (εφεξής ΜΣΣ) δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.
Κατά την επιστροφή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στους δικαιούχους, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για το αποδεικτικό ενημερότητας και συμψηφισμού. Πρακτικά, πρώτα οι αρμόδιοι μηχανισμοί ελέγχουν αν υπάρχουν φορολογικές οφειλές για συμψηφισμό και στη συνέχεια περνούν στην εφαρμογή των διατάξεων για συμψηφισμό με οφειλές σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!