Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πώς θα εφαρμοστεί το «ευέλικτο 10ωρο»
[Κέρδος]: Πώς θα εφαρμοστεί το «ευέλικτο 10ωρο»

[Κέρδος]: Πώς θα εφαρμοστεί το «ευέλικτο 10ωρο»

Εργασία έως και 10 ώρες την ημέρα, χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός ωρών ετήσιας απασχόλησης και κατά συνέπεια το επίπεδο των αμοιβών, θα μπορεί να αποφασίζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), μετά από εισήγηση της επιχείρησης.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τη «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή, εντός του Νοεμβρίου. Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας παρουσίασε τους πέντε άξονες του σχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, όπου και «κλείδωσαν» οι βασικές αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στο ύψος των υπερωριών, στον συνδικαλιστικό νόμο, στις γονικές άδειες και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας με παράλληλη on line παρακολούθηση του ωραρίου κάθε εργαζόμενου.

Βάσει του προγραμματισμού, το σχέδιο νόμου που παρεμβαίνει σε θέματα τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά των συνδικάτων και μάλιστα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει εκ των πραγμάτων αναδιατάξει το τοπίο στην εγχώρια αγορά εργασίας, θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή εντός του Νοεμβρίου, με στόχο να ψηφιστεί πριν από τον Προϋπολογισμό για το 2021.

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με το σχέδιο νόμου θα προωθηθούν «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι, μεταξύ άλλων, η διευκόλυνση των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στην οργάνωση του χρόνου μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής με ισορροπία, καθώς και η οργάνωση της παραγωγής κατά τρόπο που να επιτρέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!