Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πώς επιστρέφονται χωρίς πέναλτι οι πινακίδες στα Ι.Χ.
[Κέρδος]: Πώς επιστρέφονται χωρίς πέναλτι οι πινακίδες στα Ι.Χ.

[Κέρδος]: Πώς επιστρέφονται χωρίς πέναλτι οι πινακίδες στα Ι.Χ.

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των Ι.Χ. τους μπορούν να πάρουν πίσω από τον Ιούλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι τις έχουν καταθέσει στις Δ.Ο.Υ, μη μπορώντας να «σηκώσουν» τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία ενεργοποιείται η σχετική διάταξη νόμου βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και για πρώτη φορά φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους χωρίς «πέναλτι», χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Η απόφαση δίνει «ανάσες» αλλά θέτει και περιορισμούς. Η ανάκτηση πινακίδων γίνεται μια φορά και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για ένα μήνα, να τις ξανακαταθέσουν και μετά να τις ξαναπάρουν. Για την ακρίβεια και αυτό γίνεται αλλά κοστίζει…

Αναλυτικά από την απόφαση Πιτσιλή προκύπτει:

1. Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή άπαξ εντός του έτους, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης αυτής. Επομένως, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!