Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πονοκέφαλος για ΕΦΚΑ το τέλος στα επιδόματα των 534 ευρώ
[Κέρδος]: Πονοκέφαλος για ΕΦΚΑ το τέλος στα επιδόματα των 534 ευρώ

[Κέρδος]: Πονοκέφαλος για ΕΦΚΑ το τέλος στα επιδόματα των 534 ευρώ

Καμπανάκι για τα έσοδα του ΕΦΚΑ χτυπά η σημαντική μείωση των εργαζόμενων που εντάσσονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, καθώς από την εκδήλωση της πανδημίας και μετά, το δημόσιο, με τη συμμετοχή του στην πληρωμή εισφορών λόγω των κορωνο-μέτρων που ελήφθησαν, συνέχιζε να χρηματοδοτεί απρόσκοπτα τον ασφαλιστικό φορέα.

Πλέον, η σημαντική μείωση των αναστολών προκαλεί πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ. Ήδη, άλλωστε, τα έσοδα του ταμείου βρίσκονται σε επικίνδυνη καμπή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το ταμειακό έλλειμα του υπερφορέα αγγίζει από το πρώτο τετράμηνο του έτους τα 450-500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι εάν η πορεία αυτή συνεχιστεί, στο τέλος του έτους, το έλλειμμα ενδέχεται να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ.

Σήμερα, θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 202.741 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή εντός του Μαΐου, καθώς και σε καλλιτέχνες που έκαναν μονομερείς δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. Ήδη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε τη μεταφορά των ποσών.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 80,8 εκατ. ευρώ, καθώς οι δικαιούχοι του Μαΐου είναι σημαντικά μειωμένοι, μόλις 202.431 σε σχέση με τους δικαιούχους του Απριλίου που ανέρχονταν σε 472.899, στους οποίους είχαν διανεμηθεί 212,2 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή και 166.950 ευρώ για 310 δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού μηνών Σεπτεμβρίου 2020 έως και Φεβρουαρίου 2021 και ειδικών κατηγοριών εργαζομένων μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!