Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πιθανά στοχευμένα μέτρα σε περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τοπικά lockdown
[Κέρδος]: Πιθανά στοχευμένα μέτρα σε περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τοπικά lockdown

[Κέρδος]: Πιθανά στοχευμένα μέτρα σε περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τοπικά lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη περιοχών όμως που μπήκαν σε τοπικό lockdown εξετάζει το υπουργείο Oικονομικών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα ήταν δυνατό να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα εργαλεία προκειμένου να στηριχθούν επιμέρους κλάδοι της οικονομία, συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού ή και περιοχές που έχουν πληγεί υπέρμετρα σε σχέση με την υπόλοιπη πραγματική οικονομία. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η στήριξη των παραγωγών γούνας στην Καστοριά. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να υπάρξουν ειδικές δικλείδες στα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, στο πρόγραμμα Συν-Εργασία ή στις αναστολές συμβάσεων κ.α. προκειμένου να μην αποκλείονται ή ακόμα και να έχουν μια πρόσθετη στήριξη οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης εξακολουθεί να πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία όπως επίσης και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, ο τουρισμός ο πολιτισμός η εστίαση και μεταφορές. Σημαντική βοήθεια στο λιανεμπόριο παρέχουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κυρίως σε τομείς όπως είναι τα προϊόντα τεχνολογίας, τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και οι υπηρεσίες ευεξίας.

Καθοριστικό ρόλο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις θα παίξουν οι διαθέσιμοι πόροι, η πορεία του Α.Ε.Π. και η εξέλιξη της πανδημίας. Ειδικά στο σκέλος της πορείας του ΑΕΠ, προσωρινά το υπουργείο οικονομικών παραμένει στην εκτίμηση ότι η ύφεση φέτος θα κυμανθεί 8% αλλά θα εξεταστεί εκ νέου τον ερχόμενο μήνα λαμβάνοντας υπόψη και την πορεία των φορολογικών εσόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!