Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ποιοι μπορούν ακόμα να πάρουν σύνταξη πριν τα 67 χρόνια
[Κέρδος]: Ποιοι μπορούν ακόμα να πάρουν σύνταξη πριν τα 67 χρόνια

[Κέρδος]: Ποιοι μπορούν ακόμα να πάρουν σύνταξη πριν τα 67 χρόνια

Περίπου 100.000 με 120.000 ασφαλισμένοι μπορούν ακόμη να κάνουν χρήση του νόμου που ψηφίστηκε μαζί με το 3ο Μνημόνιο, το καλοκαίρι του 2015 και να βγουν νωρίτερα έως και 10 χρόνια στη σύνταξη, παρακάμπτοντας τον γενικό κανόνα των 67 ετών.

Το νέο έτος, είναι αυτό εντός του οποίου κλείνουν τα «παράθυρα» που είχαν μείνει ανοικτά και οδηγούν στην συνταξιοδότηση με ευνοϊκότερους όρους και οι ειδικοί εκτιμούν ότι με δεδομένο και τον συνεχή φόβο για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, εντός του 2021, οι περισσότεροι από τους περίπου 120.000 που μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων, αναμένεται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Φόβους για μαζική έξοδο έχει δημιουργήσει και μια αναφορά στην έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, που χαρακτηρίζει τις δαπάνες πρόωρης συνταξιοδότησης ως ένα θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επισημαίνει ότι έως το 2022, οι επιλογές πρόωρης συνταξιοδότησης θα έχουν καταργηθεί και θα ισχύει μια γενική ηλικία συνταξιοδότησης των 67 ετών (ή των 62 ετών με εισφορές 40 ετών). Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα μεταβατικά όρια που ίσχυσαν από 1-1-2015 και θα ισχύουν μέχρι τα τέλη του 2021, θα συνεχίσουν να είναι ενεργά, και μετά τη λήξη τους, δηλαδή μετά την 31η Δεκεμβρίου 2021 για κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όμως εντός του νέου έτους θα πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!