Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ποιοι μοιράζονται έως 500 εκατ. ευρώ του «πακέτου ΔΕΘ»
[Κέρδος]: Ποιοι μοιράζονται έως 500 εκατ. ευρώ του «πακέτου ΔΕΘ»

[Κέρδος]: Ποιοι μοιράζονται έως 500 εκατ. ευρώ του «πακέτου ΔΕΘ»

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο για νέες μόνιμες μειώσεις φόρων το 2022 αλλά το ακριβές ύψος των νέων ελαφρύνσεων θα «κλειδώσει» μετά τις 7 Σεπτεμβρίου και τις αναμενόμενες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ β’ τριμήνου.

«Θα υπάρξει κάτι μόνιμο γιατί μπορούμε», αναφέρει πηγή με γνώση των διεργασιών, σπεύδοντας να συγκρατήσει τις προσδοκίες με την υποσημείωση «μην περιμένετε κάτι μεγάλο της τάξεως των 600-700 εκατ. ευρώ…». Από αυτό το επίπεδο και κάτω, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, εκτός και εάν έρθει μια μεγάλη ανατροπή από την ΕΛΣΤΑΤ. Οι παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται «ρεαλιστικές» και «μετρημένες».

Τα μέτρα
Η βεντάλια των παρεμβάσεων παραμένει ανοιχτή, με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στον Πρωθυπουργό. Δύο δεδομένα όμως έχουν ήδη αποκρυσταλλωθεί:

1. Οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν το 2022, χωρίς να γίνεται αναφορά σε μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2023 καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα αναφορικά με τους στόχους και τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύουν σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο από σήμερα.

2. Θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ ισχυρή ανατροπή για να επεκταθεί η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημ;osiους υπαλλήλους και συνταξιούχους το 2022. Η κυβέρνηση θα ήθελε να προχωρήσει στην επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορολογούμενους αλλά, αφενός, το δημοσιονομικό κόστος, αφετέρου, η έλλειψη αιτιολογίας έναντι των θεσμών για την επέκταση ενός μέτρου το οποίο επιστρατεύθηκε για τον ιδιωτικό τομέα ως μέτρο προσωρινού χαρακτήρα, μπλοκάρει μια τέτοια εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!