Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ποιοι κόβονται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5
[Κέρδος]: Ποιοι κόβονται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

[Κέρδος]: Ποιοι κόβονται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Από τις 732.000 αιτήσεις τις οποίες δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιες πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες πως οι τελικοί δικαιούχοι αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 400.000 και 450.000. Οι εκτιμήσεις αυτές προέρχονται στη βάση της πρώτης αξιολόγησης των δεδομένων που αποτύπωσαν οι αιτούντες αναφορικά με το τζίρο τους το τελευταίο τετράμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Για να ανοίξουν οι πύλες της επιστρεπτέας προκαταβολής απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πιστοποιείται πτώση τζίρου, τις πληγές της οποίας έρχεται να απαλύνει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του πλέγματος των μέτρων που έχουν ενεργοποιηθεί και εμπλουτίζονται διαρκώς (αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή οι διατάξεις για μηδενικά ενοίκια Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, «πάγωμα» επιταγών και κρατικές ενισχύσεις για κάλυψη παγίων δαπανών πληγέντων από την πανδημία).

Στο μέτωπο της επιστρεπτέας προκαταβολής πληροφορίες αναφέρουν πως από στις 732.000 αιτήσεις, περίπου 1 στις 3 συνοδεύεται από στοιχεία αύξησης τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Υπάρχουν δύο εκδοχές, ικανές να εξηγήσουν το φαινόμενο σε καιρό πανδημίας, με την οικονομία να κινείται με κατεβασμένα ρολά από τις αρχές Νοεμβρίου έως και το τέλος Δεκεμβρίου. Ορισμένες επιχειρήσεις αύξησαν πράγματι τον τζίρο τους και επομένως δεν δικαιούνται επιστρεπτέα προκαταβολή. Οι αιτήσεις έγιναν, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα ακριβή κριτήρια, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι επιχείρησαν να πάρουν μερίδιο από την πίτα παρατύπως και το στοιχείο είναι ενθαρρυντικό για την οικονομία. Είναι ακόμα «ζωντανή».

Η δεύτερη εκδοχή σχετίζεται με μια αγαπημένη «συνήθεια», τη φοροδιαφυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!