Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ν. Παπαθανάσης: Στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας
[Κέρδος]: Ν. Παπαθανάσης: Στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας

[Κέρδος]: Ν. Παπαθανάσης: Στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας

Την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασαν ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, κι ο επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier, κατά τη σημερινή, ψηφιακή, εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», στο πλαίσιο της οποίας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, επισήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά.

Ειδικότερα, μιλώντας στην «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και του DIHK, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στους ελκυστικούς για τους γερμανούς επενδυτές τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ενέργεια και ειδικότερα οι ΑΠΕ, η διαχείριση αποβλήτων, τα logistics, οι υποδομές, η αγροδιατροφή, η βιομηχανία φαρμάκων και οι τεχνολογίες. Σχετικά με τις στρατηγικές επενδύσεις, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση 14 ενεργειακά και τουριστικά έργα συνολικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ και στο διάστημα που ακολουθεί, όπως αποκάλυψε, θα εγκριθούν ακόμη 3 ενεργειακά έργα συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της χώρας από το 9,5% που είναι σήμερα, στο 12% την επόμενη 3ετία και στο 15% μακροπρόθεσμα».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!