Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πάνε πίσω τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
[Κέρδος]: Πάνε πίσω τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

[Κέρδος]: Πάνε πίσω τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι ακριτικών και μικρών ελληνικών νησιών δεν θα ξαναπληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αρχής γενομένης από φέτος. Τα μεγαλύτερα από τα 26 νησιά , οι κάτοικοι των οποίων απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ είναι: Φούρνοι, Άγιος Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά, Αγαθονήσι, Λειψοί, Κάσος, Καστελόριζο, Τήλος, Χάλκη, Νίσυρος, Γαύδος, Ερεικούσα, Οθωνοί και Μαθαράκι.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από τις ελαφρύνσεις για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους φέρνει και μια ανατροπή στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν και φέτος να εξοφλήσουν φόρο στο ύψος του περυσινού.

Εξαιτίας των εξαιρέσεων που θα πρέπει να τρέξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα εκκαθαριστικά τα οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να αναρτηθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσουν την πόρτα των φορολογούμενων λίγες μέρες αργότερα, στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Η προθεσμία εξόφλησης των δόσεων παραμένει αμετάβλητη και η πρώτη από αυτές θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι επόμενες, στο τέλος κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται η παραμικρή έκπτωση αλλά υπολογίζεται πως – όπως έγινε και πέρυσι- περίπου 1 εκατομμύριο (από τα συνολικά 7 εκατομμύρια) ιδιοκτήτες θα «κερδίσουν» και φέτος έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!