Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Oμόλογα: Άλμα στην απόδοση του ελληνικού
[Κέρδος]: Oμόλογα: Άλμα στην απόδοση του ελληνικού

[Κέρδος]: Oμόλογα: Άλμα στην απόδοση του ελληνικού

Εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, όπως και ευρύτερα στους τίτλους της περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στην ασφάλεια γερμανικού και αμερικανικού χρέους τρομαγμένοι από τα σενάρια για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξάπλωση του Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έφτασε σήμερα μία ανάσα από το 1,50%. Συγκεκριμένα σκαρφάλωσε λίγο νωρίτερα έως και το 1,49% και στις 13:00 το μεσημέρι διαμορφώνεται στο 1,48% αυξημένη κατά 14,1% ή 19 μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Mικρότερες είναι οι πιέσεις για τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους αυξήθηκε ενδοσυνεδριακά έως και 12 μονάδες βάσης, στο 1,19%. Λίγο μετά τις 13:00 διαμορφώνεται στο 1,11% αυξημένη κατά 4 μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.
Τα γερμανικά ομόλογα από την άλλη βλέπουν τις τιμές τους να επιδίδονται σε εντυπωσιακό ράλι και τις αποδόσεις να κάνουν βουτιά. Η απόδοση του 10ετους Bund υποχωρεί στο -0,738% τα χαμηλότερα επίπεδα από το ιστορικό ναδίρ του Σεπτεμβρίου 2019.
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα βρίσκεται και η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου. Σήμερα έσπασε προς τα κάτω και το φράγμα του 0,8%, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι μπορεί να υποχωρήσει ακόμη χαμηλότερα όσο συνεχίζεται η αιμορραγία των μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!