Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο
[Κέρδος]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο

[Κέρδος]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο

Με μηδενικά ενοίκια τον Ιανουάριο για επιχειρήσεις οι οποίες θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 του μήνα και 1,5 δισ. ευρώ μέσω του νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κρατήσει «ζεστή» την αγορά στις αρχές του νέου έτους, στη σκιά της πανδημίας.

Παράλληλα ενεργοποιούνται νέα σχήματα κρατικών ενισχύσεων για τον δανεισμό μικρών επιχειρήσεων, ανοίγουν προγράμματα ΕΣΠΑ στο λιανεμπόριο και στην εστίαση και παραμένει ενεργό το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων κατά 40% για πληττόμενες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο:

1. Επιστρεπτέα προκαταβολή. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στον πέμπτο κύκλο με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων και πάλι το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα μετρά ο τζίρος της περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, θα προβλέπεται και πάλι ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά σε αντιδιαστολή με τον τέταρτο κύκλο, πρώτα θα υποβληθούν οι αιτήσεις και σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν οι πληρωμές, έως το τέλος Ιανουαρίου. Οι ενισχύσεις θα δοθούν με ρήτρα μη απολύσεων έως το τέλος Ιουνίου. Με τον τέταρτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής έχει ανοίξει ομπρέλα προστασίας 760.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος Μαρτίου.

2. Μηδενικά ενοίκια. Μετά τις αποφάσεις για επιβολή «σκληρού» lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο μέτωπο των ενοικίων, ανακοινώνοντας μηδενισμό των ενοικίων Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έναντι της προηγούμενης απόφασης για «κούρεμα» 80%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!