Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Αλλαγές στο ωράριο και τη λειτουργία των καταστημάτων
[Κέρδος]: Όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Αλλαγές στο ωράριο και τη λειτουργία των καταστημάτων

[Κέρδος]: Όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Αλλαγές στο ωράριο και τη λειτουργία των καταστημάτων

Τα αυστηρότερα μέτρα με στόχο τους ενήλικες ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός εξειδικεύει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Στην συνέντευξη παρίστανται επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Ο υπουργός αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα που δεν έχουν τη λογική να κλείσουν με οποιοδήποτε τρόπο την κοινωνία και την οικονομία, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν στοχεύουν στον περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, αλλά σε όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.
Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα. «Παράλληλα προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την κοινωνία ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει τη χώρα», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται και θα συνεχίζει να πιέζεται, ωστόσο, αντέχει, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς σημείωσε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 900.000 εκ των οποίων οι 137.000 είναι για πρώτη δόση, οι 343.000 για δεύτερη δόση και οι 420.000 για την τρίτη δόση. Τουλάχιστον το 75% του ενήλικου πληθυσμού και το 65% του γενικού πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Η συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την πανδημία

«Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!