Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νομοσχέδιο σκούπα: Μείωση εισφορών και ρύθμιση κορωνο-χρεών
[Κέρδος]: Νομοσχέδιο σκούπα: Μείωση εισφορών και ρύθμιση κορωνο-χρεών

[Κέρδος]: Νομοσχέδιο σκούπα: Μείωση εισφορών και ρύθμιση κορωνο-χρεών

Μείωση εισφορών αλλά και ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν προς τον ΕΦΚΑ εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού προβλέπει νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Με αυτό δίνεται σημαντική ανάσα σε μισθωτούς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ ρυθμίζονται και θέματα κοινωνικών υποθέσεων υπέρ της στήριξης των παιδιών, την ενδυνάμωσης του θεσμού της υιοθεσίας – αναδοχής και της προστασίας σε ζητήματα έμφυλης βίας

Όπως επισημαίνεται στο νομοσχέδιο, από 1.1.2021 μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από το ύψος που είχε διαμορφωθεί την 1.6.2020, οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών εργαζομένων σε φορείς εκτός δημόσιων υπηρεσιών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, ΟΤΑ Α και Β βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εντός γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, οι μειώσεις αφορούν:

- κατά 1,85 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) τα ασφάλιστρα υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 1,49 π.μ. στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,36 π.μ. στο ασφάλιστρο του εργαζόμενου. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας διαμορφώνεται σε 2,4% και κατανέμεται 1,2% στον εργοδότη και 1,2% στον εργαζόμενο.

- κατά 0,30 ποσοστιαίες μονάδες τα ασφάλιστρα υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών, η οποία θα μειωθεί κατά 0,12 από την εισφορά που καταβάλλουν οι εργοδότες υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α) και κατά 0,18 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!