Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νέο πρόγραμμα για πληρωμές φόρων και εισφορών
[Κέρδος]: Νέο πρόγραμμα για πληρωμές φόρων και εισφορών

[Κέρδος]: Νέο πρόγραμμα για πληρωμές φόρων και εισφορών

Στην ενεργοποίηση εντός του Σεπτεμβρίου του προγράμματος για πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες με την παροχή πρόσθετης ρευστότητας από τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για περίπου 25.000 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% το 2020 σε σύγκριση με το 2019 και στις οποίες δίνεται η δυνατότητα να λάβουν ποσό ίσο με το 35% της συνολικής ενίσχυσης από τους τρεις πρώτους κύκλους των επιστρεπτέων προκαταβολών ως «πιστωτικό» και να το χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τα τέλη του 2021. Στην περίπτωση αυτή, όμως, θα πρέπει να αποπληρώσουν το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν σε 60 μηνιαίες δόσεις από 31/1/2022.

Το μέτρο θα δώσει ανάσες κυρίως σε μικρά εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως γυμναστήρια και οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την επανεκκίνησή τους και την πληρωμή των υποχρεώσεών τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για παράδειγμα, επιχείρηση που έλαβε ενισχύσεις 20.000 ευρώ από τους τρεις πρώτους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής και δικαιούται «κούρεμα» 10.000 ευρώ στο προς επιστροφή ποσό, έχει τη δυνατότητα να λάβει πιστωτικό συμψηφισμού φόρων και εισφορών ύψους 7.000 ευρώ (20.000 x 35%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!