Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νέοι εργαζόμενοι: Σε δύο δόσεις το μπόνους των 600+600 ευρώ
[Κέρδος]: Νέοι εργαζόμενοι: Σε δύο δόσεις το μπόνους των 600+600 ευρώ

[Κέρδος]: Νέοι εργαζόμενοι: Σε δύο δόσεις το μπόνους των 600+600 ευρώ

Εφάπαξ ενίσχυση ύψους 600 ευρώ, που θα καταβάλλεται πιθανότατα σε δύο δόσεις (300 συν 300 ευρώ) μέσα στο πρώτο 6μηνο εργασίας τους, θα λάβουν οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών, που θα προσληφθούν για πρώτη φορά εντός του 2022.

Αντίστοιχη ενίσχυση, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβουν και οι εργοδότες τους, για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους κατά τους πρώτους 6 μήνες της πρόσληψης. Συνολικά, για κάθε νέα πρόσληψη κάποιου ηλικίας έως 29 ετών που δεν έχει προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, εργαζόμενος και εργοδότης θα μοιράζονται 1.200 ευρώ, τα οποία θα δίνονται ίσως σε δύο ή περισσότερες δόσεις.

Αν και αρχικά, με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το ποσό των 1.200 ευρώ θα δίνεται επιπλέον του μισθού, για κάθε έναν από τους 6 πρώτους μήνες της πρόσληψης, στη συνέχεια, ξεκαθαρίστηκε ότι το ποσό θα είναι εφάπαξ, και θα μοιράζεται εξίσου σε νεοπροσλαμβανόμενο και εργοδότη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!