Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν γερμανικές εταιρείες
[Κέρδος]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν γερμανικές εταιρείες

[Κέρδος]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν γερμανικές εταιρείες

Την πεποίθησή του ότι θα μεγεθυνθεί περαιτέρω το αποτύπωμα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων κι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα είναι στο γ’ τρίμηνο, φέτος, υψηλότερος του β’ τριμήνου, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετούμενος στο δείπνο που παρέθεσε, χθες, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας κατά τη διάρκεια ανοικτού διαλόγου με το κοινό, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπογράμμισε τις ενέργειες της κυβέρνησης για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα, ενώ από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, στάθηκε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαι πεπεισμένος, ότι η Γερμανία θα είναι και φέτος ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα. Στον τομέα της πληροφορικής για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί «κρυφοί πρωταθλητές» στις διμερείς οικονομικές μας σχέσεις, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι γερμανικές εταιρίες με μακρά παράδοση βλέπουν νέες δυνατότητες στις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε τόσο στα σχέδια γερμανικών επιχειρήσεων για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα όσο και στο ισχυρό τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία το φετινό καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!