Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νέα στρατηγική για προσέλκυση εσόδων από ΕΧΑΕ
[Κέρδος]: Νέα στρατηγική για προσέλκυση εσόδων από ΕΧΑΕ

[Κέρδος]: Νέα στρατηγική για προσέλκυση εσόδων από ΕΧΑΕ

Στο πλαίσιο της νέας, επικαιροποιημένης στρατηγικής της κινείται πλέον η ΕΧΑΕ όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Σωκράτης Λαζαρίδης, στη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Βασικοί στόχοι της επικαιροποιημένης στρατηγικής είναι: α) Η αύξηση του αριθμού των διαπραγματεύσιμων αξιών, β) Η επέκταση στην προσφορά συναφών προϊόντων και υπηρεσιών και γ) Η επέκταση στο διεθνές περιβάλλον.

Γενικότερα, πέρα από την προσπάθεια που γίνεται για διεύρυνση των προσφερόμενων επενδυτικών επιλογών, βασικός στόχος είναι να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα που προέρχονται από υπηρεσίες και δεν συναρτώνται με την εξέλιξη της πορείας των κεφαλαιοποιήσεων των εισηγμένων εταιρειών και της αξίας των ημερήσιων συναλλαγών.

Ήδη τα έσοδα από σχετικές υπηρεσίες έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία διετία και ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών της ΕXΑΕ αυξήθηκε κατά 3% (και τα κέρδη κατά μεγαλύτερο ποσοστό), σε μια περίοδο πτώσης της αξίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κοσκολέτο (Επιτελικό Διευθυντή Χρηματοοικονομικών), στόχος είναι η σημαντική αύξηση κατά τα επόμενα χρόνια των κερδών που δεν προέρχονται από την πορεία των συναλλαγών και των κεφαλαιοποιήσεων και έτσι η μείωση της μεταβλητότητας στα αποτελέσματα της εισηγμένης. Αν και δεν δόθηκε κάποιος ποσοτικός στόχος για τα επόμενα χρόνια, επισημάνθηκε ότι τα επιπλέον στοχευόμενα έσοδα δεν απαιτούν νέες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!