Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: MyCAR: Οδηγός της ΑΑΔΕ για την κατάθεση πινακίδων
[Κέρδος]: MyCAR: Οδηγός της ΑΑΔΕ για την κατάθεση πινακίδων

[Κέρδος]: MyCAR: Οδηγός της ΑΑΔΕ για την κατάθεση πινακίδων

Οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα θέσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία μέσω της πλατφόρμας myCAR, αλλά και τι πρέπει να κάνει στην περίπτωση που έχει ήδη καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία και θέλει να προχωρήσει σε άρση αυτής εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, λόγω της πανδημίας οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να πάνε στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων ή δικύκλων, μέσω του υπολογιστή μπαίνουν στην πλατφόρμα, πληκτρολογώντας mycar.aade.gov.gr και αφού περάσουν του κωδικούς TAXISnet, έχουν δύο επιλογές :

· είτε να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών, σε περίπτωση, που θέλουν να το μεταβιβάσουν
· είτε να επιλέξουν «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία»
Στη δεύτερη περίπτωση, οδηγούνται σε μια σελίδα όπου εμφανίζεται αυτόματα ο ΑΦΜ τους, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και η τρέχουσα ημερομηνία. Αν κατέχουν περισσότερα από δύο οχήματα, θα πρέπει να επιλέξουν τον αριθμό κυκλοφορίας για το οποίο επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες. Με την επιλογή «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων» οδηγούνται στη σελίδα όπου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματος.

Όπως διευκρινίζεται, αν κάποιος έχει καταθέσει τις πινακίδες στην αρμόδια εφορία, για να κάνει άρση ακινησίας θα πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλλει το σχετικό αίτημα άρσης και να παραλάβει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!