Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: JP Morgan: Τι βλέπει για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
[Κέρδος]: JP Morgan: Τι βλέπει για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

[Κέρδος]: JP Morgan: Τι βλέπει για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δεν προβαίνει σε συστάσεις και τιμές-στόχους για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο αξιολογεί τις στρατηγικές κινήσεις τους. Για την Alpha Βank επισημαίνει ότι η αύξηση κεφαλαίου 0,8 δισ. ευρώ και το αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο στοχεύει σε αποδοτικότητα κεφαλαίων το 2024 (ROTE) περίπου στο 10%.

Στον πυρήνα της νέας στρατηγικής της Alpha Βank είναι η επιταχυνόμενη αύξηση του όγκου, η οποία, μαζί με αναβαθμισμένες συναλλαγές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPEs) και περαιτέρω βελτιώσεις στα οργανικά έσοδα, θα πρέπει σταδιακά να βελτιώσουν τον δείκτη ROTE σε περίπου 10% έως το 2024.

Η διοίκηση επαναλαμβάνει ότι το υπάρχον κεφάλαιο της τράπεζας είναι αρκετά ισχυρό για να καλύψει τα NPEs για το σχέδιο μείωσης αλλά στοχεύει στη δημιουργία πρόσθετων κεφαλαίων, καθώς διακρίνει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης να αναμένονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Η Alpha Βank, βάσει του σχεδίου, θα είναι διαπραγματεύσιμη σε pro-forma επίπεδο 0,41 φορές την ενσώματη λογιστική αξία του 2022e (P / TBV), με περίπου 7% αναμενόμενο δείκτη ROTE, περίπου 13% δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων (CET1 FL) και περίπου 7% NPE ratio το 2022 (έναντι 0,43x για Εθνική Τράπεζα, 0,53x για Eurobank και 0,75x για τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη). Το 2024, η διοίκηση βλέπει ROTE σε περίπου 10% με 15,7% FL CET1 και περίπου 2% NPE, που συγκρίνεται με 8,4% / 14,0% / 7% πριν την αύξηση κεφαλαίου, βάσει των προβλέψεων της JP Morgan.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!