Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: JP Morgan: Έτοιμη η νέα έκδοση ομολόγων €2 δισ. από την Αθήνα
[Κέρδος]: JP Morgan: Έτοιμη η νέα έκδοση ομολόγων €2 δισ. από την Αθήνα

[Κέρδος]: JP Morgan: Έτοιμη η νέα έκδοση ομολόγων €2 δισ. από την Αθήνα

Τα ελληνικά ομόλογα σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις άλλες περιφερειακές χώρες στην περίοδο μετά τη συνέντευξη της ΕΚΤ από την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνει η JP Morgan.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε τα εξής όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις σκέψεις της ΕΚΤ για την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων (GGB) στις αγορές του QE μετά το πρόγραμμα PEPP: Σίγουρα η κατάσταση της Ελλάδας θα ληφθεί υπόψη και θα αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα, αλλά είναι πρόωρο προς το παρόν να γίνει κάτι τέτοιο”.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι με αυτό το σχόλιο η ΕΚΤ κράτησε την πόρτα ανοιχτή για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς μετά το πρόγραμμα PEPP, κάτι που κατά την άποψή τους είναι πιθανότατα πίσω από την πρόσφατη σχετική υπεραπόδοση των GGB.

Η τράπεζα παραμένει σε γενικές γραμμές θετική για την Ελλάδα, δεδομένων των ελκυστικών αποτιμήσεων, της ευνοϊκής προσφοράς έναντι της δυναμικής της αγοράς, τις εποικοδομητικές μακροοικονομικές προοπτικές και το σταθερό πολιτικό τοπίο.

Από την πλευρά της προσφοράς, αναμένει η JP Morgan ότι η Ελλάδα θα βγει στην αγορά για μία ακόμη φορά με πιθανή κοινοπρακτική χρηματοδότηση το τέταρτο τρίμηνο για περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, αναμένει την καθαρή προσφορά των GGBs μετά την καθαρές αγορές της ΕΚΤ να είναι αρνητική για το υπόλοιπο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!