Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κ. Μητσοτάκης: Η πιο εμβληματική επένδυση αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα
[Κέρδος]: Κ. Μητσοτάκης: Η πιο εμβληματική επένδυση αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα

[Κέρδος]: Κ. Μητσοτάκης: Η πιο εμβληματική επένδυση αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα

«Είναι ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινάει σήμερα να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό.

«Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για την επένδυση στο Ελληνικό… Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως ο χώρος αυτός, όπου θα δημιουργηθεί «το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρεμμάτων» θα γίνει «κυψέλη ανάπτυξης» και στην πλήρη του ανάπτυξη θα δημιουργήσει 80.000 θεσεις εργασίας, εκ των οποίων 10.000 στη φάση της κατασκευής.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά κτήρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα -ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο- θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον, για 19 χρόνια, εγκαταλελειμμένο χώρο» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρόκειται για «ένα έργο σύγχρονο και οικολογικό και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο συμβολίζει την νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

)
Σημείωσε ακόμη πως «δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα» κάνοντας λόγο για «παθογένειες του παρελθόντος», για «αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» αλλά και για «σύγκρουση δύο διαφορετικών αντιλήψεων». «Εδώ στο Ελληνικό συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!