Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μυτιληναίος: Τα σχέδια για ΑΠΕ και εξαγορές, στο βάθος… έξοδος στις αγορές
[Κέρδος]: Μυτιληναίος: Τα σχέδια για ΑΠΕ και εξαγορές, στο βάθος… έξοδος στις αγορές

[Κέρδος]: Μυτιληναίος: Τα σχέδια για ΑΠΕ και εξαγορές, στο βάθος… έξοδος στις αγορές

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ενεργειακών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Mytilineos έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους αναλυτές.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παρέπεμψε μάλιστα σε λεπτομερείς ανακοινώσεις στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει η εταιρεία για τις 18 Φεβρουαρίου, κρατώντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σημαντικές ειδήσεις για τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στου τομείς των ΑΠΕ και των υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο ισχυρός άντρας της Mytilineos τόνισε ότι το «Αλουμίνιο της Ελλάδος» το 2030 θα ηλεκτροδοτείται από «πράσινη» ενέργεια, ενώ ο ίδιος έθεσε ως στόχο το 2030 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να περιλαμβάνει ηλιακά πάρκα σε λειτουργία συνολικής ισχύος 3 Γιγαβάτ.

Έδωσε μάλιστα μία πρόγευση για την επίτευξη των δύο προαναφερόμενων στόχων, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών αναφορικά με τα άμεσα πλάνα της εταιρείας σε ΑΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, το 2022 η εταιρεία θα έχει σε λειτουργία 650 με 700 MW. Και ανέλυσε τα μεγέθη:

Στα αιολικά πάρκα, η εταιρεία έχει σήμερα σε λειτουργία 217 MW. Υπό κατασκευή έχει άλλα 44 MW και το 2021 θα βρίσκονται σε παραγωγή έργα συνολικής ισχύος 260 MW. Εκκρεμεί η λήψη της επενδυτικής απόφασης για αιολικά 96 MW κι έτσι, τέλος του 2022 με αρχές του 2023, θα έχει σε λειτουργία αιολικά ισχύος 350 MW.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!