Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια
[Κέρδος]: Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια

[Κέρδος]: Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια

Την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία εξέφρασε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2020.

Όπως είπε, το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία, η οποία απέφυγε τα χειρότερα εν μέσω πανδημίας λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής στήριξης.

Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό, τόνισε.
Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη φέτος θα κινηθεί στο 5%, με στήριξη από τον τουρισμό αλλά και την κατανάλωση.

Οπως είπε ο κ. Μυλωνάς, «αναμένουμε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για δάνεια κυρίως από επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εκτιμώμενης ανάκαμψης της οικονομίας».

Η τράπεζα
Το 2020 είναι για εμάς έτος προκλήσεων και ευκαιριών, τόνισε, σημειώνοντας ότι η τράπεζα στηρίζει τους πελάτες της, έχοντας θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Επιτυγχάνεται η μετακίνηση της πελατειακής βάσης στα ψηφιακά κανάλια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εντυπωσιακός, τόνισε.

Η Εθνική Ασφαλιστική και το Frontier
Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Χαρακτήρισε δε αμοιβαία επωφελή τη συμφωνία με το CVC στα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.

Οσον αφορά στην τιτλοποίηση Frontier, τόνισε ότι η συναλλαγή είναι στα τελικά στάδια και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, με την τράπεζα να εγγράφει προβλέψεις 400 εκατ. Ευρώ το τέταρτο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!