Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μυλωνάς: Οι εταιρείες χρειάζονται κεφάλαια κίνησης 10 δισ. ευρώ
[Κέρδος]: Μυλωνάς: Οι εταιρείες χρειάζονται κεφάλαια κίνησης 10 δισ. ευρώ

[Κέρδος]: Μυλωνάς: Οι εταιρείες χρειάζονται κεφάλαια κίνησης 10 δισ. ευρώ

Την δέσμευσή τους ότι θα στηρίξει χωρίς καμία αμφιβολία τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη εξέφρασαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης και Παύλος Μυλωνάς, αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ αποκάλυψε ότι εξαιτίας της πανδημίας θα επαναπροσδιοριστεί το πλάνο με τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η υλοποίησή του θα καθυστερήσει ένα έτος ενώ ανέφερε ότι η τιτλοποίηση των 6 δισ. ευρώ NPLs δρομολογείται με στόχο να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας που έφερε η πανδημία αποτέλεσε το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας. «Μας όπλισε τη δύσκολη περίοδο της αβεβαιότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. «Οι μηχανισμοί μετασχηματισμού βοήθησαν να διασφαλιστεί η λειτουργία της τράπεζας σημείωσε και αναφέρθηκε στο σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας, που επιτάχυνε τις διαδικασίες και διασφάλισε το κοινωνικό πρόσωπο της τράπεζας. Σήμερα μπορούμε να απορροφήσουμε καλύτερα τους κραδασμούς και να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για στήριξη της οικονομίας», είπε.

«Δημιουργήσαμε μια πιο ευέλικτη τράπεζα τόσο για τους ανθρώπους μας και για τους πελάτες μας με στόχο την υγεία των πελατών και των εργαζομένων μας. Εφαρμόσαμε στην πράξη την αρχή ηγεσίας βάση αξιών», σημείωσε ο κ. Μιχαϊλίδης. «Η τράπεζα επέδειξε ετοιμότητα και αντοχή να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!