Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μίχαλος για λαθρεμπόριο αλκοόλ: Απώλεια τζίρου 20 δισ. ευρώ και φορολογικών εσόδων 6 δισ. ευρώ ετησίως
[Κέρδος]: Μίχαλος για λαθρεμπόριο αλκοόλ: Απώλεια τζίρου 20 δισ. ευρώ και φορολογικών εσόδων 6 δισ. ευρώ ετησίως

[Κέρδος]: Μίχαλος για λαθρεμπόριο αλκοόλ: Απώλεια τζίρου 20 δισ. ευρώ και φορολογικών εσόδων 6 δισ. ευρώ ετησίως

Τις τεράστιες απώλειες που προκαλεί στην αγορά, αλλά και στα δημόσια έσοδα το παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών, της τάξης των 20 δισ. ευρώ σε διαφυγόντα τζίρο από τις νόμιμες επιχειρήσεις και 6 δισ. ευρώ ετησίως φορολογικά έσοδα από το ελληνικό δημόσιο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην ομιλία του σε τηλεημερίδα για την παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΑΑΔΕ.

Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε

«Το παράνομο εμπόριο – στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών – είναι μια από τις μεγάλες μάστιγες της εποχής μας. Ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, που πλήττει σοβαρά τις νόμιμες επιχειρήσεις, την απασχόληση και την οικονομία, ενώ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το παράνομο εμπόριο συνολικά – συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, του αλκοόλ και του καπνού – προκαλεί κάθε χρόνο απώλειες της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε διαφυγόντα τζίρο από την αγορά. Επίσης, στερεί από το κράτος φορολογικά έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Τα Επιμελητήρια της χώρας έχουν αναδείξει επανειλημμένα το θέμα, ζητώντας την αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της πειρατείας.

Ειδικά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών αναλαμβάνει συστηματικές πρωτοβουλίες, τα τελευταία δέκα χρόνια.

• Έχουμε εκπονήσει σειρά ερευνών και μελετών

• Υλοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!