Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο
[Κέρδος]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο

[Κέρδος]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο

Επέκταση των μέτρων στήριξης τα οποία ίσχυαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με το πρόσθετο κόστος στο 1 δισ. ευρώ και τον συνολικό λογαριασμό του 2021 να υπερβαίνει πλέον τα 14 δισ. ευρώ ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης.

Μηδενικά και «κουρεμένα» ενοίκια επεκτείνονται και τον Απρίλιο όπως και τα επιδόματα αναστολών εργασίας ενώ το δημόσιο θα καταβάλλει Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή το οποίο θα υπολογιστεί με τιμή αναφοράς τα 534 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2021 ξεκίνησε να εκτελείται με την παραδοχή μέτρων συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ το οποίο αρχικά διευρύνθηκε στα 11,6 δισ. ευρώ και πλέον υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ με την παραδοχή ότι εντός των επομένων ημερών και εβδομάδων η λειτουργία της οικονομίας θα επανέρχεται σταδιακά σε συνθήκες κανονικότητας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία επιστρατεύουν τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού ώστε να δοθούν επιχορηγήσεις κατά τη διαδικασία της επανεκκίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

Οσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας:

1. Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και τον Απρίλιο και μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

2. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα δικαιούνται και για τον μήνα αυτόν υποχρεωτική αναστολή ενοικίου στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα καταβληθεί αποζημίωση στο 80% και το 60% αντίστοιχα, τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!