Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα
[Κέρδος]: Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

[Κέρδος]: Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Μεγάλη επένδυση της Microsoft θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ισχυρού ομίλου Brad Smith. Όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή» η επένδυση θα αφορά τεχνολογικές υποδομές και στον τομέα των υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου (Web Services).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον δρόμο για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft ανοίγουν ρυθμίσεις που εντάχθηκαν στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» και αφορούν την ανάπτυξη υπολογιστικών υποδομών νέφους (cloud computing).

Στο άρθρο 85 του νομοσχεδίου προβλέπεται πως «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) και Έρευνας και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) προμηθεύονται κατά προτεραιότητα συνολικά για τους φορείς του δημοσίου τομέα υπηρεσίες Υβριδικού Υπολογιστικού Νέφους, με σκοπό την αποθήκευση δεδομένων και την φιλοξενία πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών των φορέων του δημοσίου τομέα, σχεδιάζοντας και λειτουργώντας παραγωγικά τις τεχνολογικές υποδομές και πληροφοριακά συστήματα για τον σκοπό αυτό».

Προβλέπεται, επίσης, πως για κάθε νέο πληροφοριακό σύστημα των φορέων του δημοσίου τομέα πρέπει να εκπονείται μελέτη ταξινόμησης των δεδομένων (data classification), η οποία περιλαμβάνεται υποχρεωτικά στις μελέτες ανάλυσης και σχεδιασμού του έργου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συστήματα που είναι σήμερα αποθηκευμένα στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!