Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Lockdown: Οδηγός ενοικίων: Ποιοι δικαιούνται 40% μείωση -Πόσο και πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες
[Κέρδος]: Lockdown: Οδηγός ενοικίων: Ποιοι δικαιούνται 40% μείωση -Πόσο και πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες

[Κέρδος]: Lockdown: Οδηγός ενοικίων: Ποιοι δικαιούνται 40% μείωση -Πόσο και πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες

Από το Σάββατο στις 6 το πρωί και για τρεις εβδομάδες η χώρα μπαίνει στο δεύτερο lockdown λόγω του κορωνοϊού, με πολλές επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά και την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα στήριξης, όπως αυτό της μείωσης ενοικίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα συνεχιστεί το μέτρο της μείωσης ενοικίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι της μείωσης ενοικίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα μέτρα, όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται μετά και το νέο lockdown σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πλέον ανά την επικράτεια, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.

Αποζημίωση για τους ενοικιαστές

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως από τον Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα το 1/2 της ζημίας τους δεν θα συμψηφίζεται με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους και θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μείωση ενοικίου: Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οπως είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ, από την επεξεργασία των δηλώσεων Covid και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μηνών Μαρτίου-Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!